onsdag 16 mars 2011

Dags för final!

Tiden rusar iväg så här års! Nyss startade vi med träningar hemma i Skule och nu börjar vi se slutet på säsongen. Sista tävlingshelgen här hemma i distriket var i Härnösand - vilken helg dessutom! Pokaler i tunga lass fraktades hem till Docksta med omnejd:) Inte nog med det, många andra fina prestationer under denna helg!

Isak var på hugget i dagarna två och åkte storslalom som han aldrig gjort förr - han är med i en tuff grupp av pojkar så än så länge får han vänta på sin första pokalplacering! Ida var med på söndagens GS och även hon kämpade mycket väl - hon åkte på sin högsta växel! Vad mer kan en tränare begära? Ester lyckades för första gången i år att ta hem en seger - glad som en lärka var hon efter det! Hon trodde nog inte själv på att hon skulle lyckas klå de duktiga 98:orna. Nu slog hon till med vinst i 3 av åken och blev tvåa i ett av slalomåken!
Emilia var verkligen på hugget - pokaler i dagarna två! Hon själv siktar på pallen men hon glömmer bort att hn är ett år yngre än de andra... Men hon hade varit på pallen på söndagens GS om det inte vore för två åkare som kom från andra distrikt, nedrans!

Isak åker nu till helgen på sin första C-final i Sundsvall! Det kommer att bli superkul! Första året är till för att se och lära av de äldre grabbarna samt att kolla in brudarna;) Vi tränare önskar stort lycka till!

Nästa vecka är det dags för B-final i Duved för Ester, tyvärr åker inte Ida med men hon laddar hemma inför nästa år! Spännande för Ester att åka mot sin kompis från Tärnaby, Matilda Njaita! De har gått på dagis ihop och tränar numera tillsammans när Ester är i Tärnaby, vilken fajt:)

Säsongen lider mot sitt slut och gårdagens träning från toppen var årets sista tisdagsträning! Efter denna vecka har vi bara träning på torsdagar om inte annat anges på webbsidan! Vi kommer att ha möjlighet att träna på andra ställen, så det är bara att lyfta telefonen och ringa till oss ledare, för att höra vart vi skall ta vägen!

Vi siktar mot KM vecka 15 på fredagskvällen - hoppas det löser sig med allt inför detta stora arrangemang;)

Nu håller vi tummarna för våra finalister och sedan så tränar vi på så länge det bara går!

Själv åker jag på träningsläger inför stundande KM - hemlig ort så att inte ULlis och Åsa kommer och ser på vad hemligheten bakom snabba åk är;) Det är inte bara utrustning och valla, nej mycket mera än så krävs.... Hårda pass i gymet samt lite störtloppsträning i bena gör att jag kommer att vara som en viss Vonn!

Ha det bra i den stundande våren!

Lisa

Inga kommentarer: