lördag 23 april 2011

Vilken avslutning på säsongen!

Aldrig tidigare har någon åkt i Skulebacken så sent på året som klubben gjorde i år! Snötillgången var god i backen men i liftspåret så var det lite väl mycket sten framme. Detta kunde inte stoppa Skules åkare, nej det var bara att starta pistmaskinen och frakta upp alla entusiaster. Så blev det iallafall skidåkning, men tyvärr så blev det ingen tävling i backen. Däremot så var det avancerade frågor efter den mycket goda middagen upp på Toppstugan. Ulrica hade gjort kluriga frågor till barnen och undertecknad hade verkligen tänkt till är det gällde de vuxnas frågor.

Allt gick i skidåkningens tecken - som vanligt;) På frågan: Förklara hur man tar en sväng utifrån och in? fick jag in ett mycket bra svar som löd: Svänga rakt in i fikastugan!Detta medförde ett pris för bästa nödlösning i svarsalternativen:)

Middagen som var något utöver det vanliga gjorde alla mätta och glada, men efterrätten var nog den som slog allt! Stort tack till Pelle och Helene som ordnade oss en fantastisk kväll! Att få åka i Skulebacken till ljudet av fågelkvitter och brusande bäckar i fullt solsken, det var magiskt!

Kvällens stora pris som utdelades till årets Rookie gick i år till Tyra Westin Öberg. Lätt chockad men otroligt glad tog hon emot sitt fina pris som i år var ett par pilotglasögon i rosa! Snygg brud, snygga glasögon:) Välförtjänt av priset efter en otrolig säsong, Tyra har utvecklats enormt som idrottstjej!


Alla Skules åkare har kämpat och slitit under vintern - stor eloge till barnen som aldrig klagat på kyla, snö och blåst! Många fina insatser under tävlingarna i och utanför distriket! Emilia som haffat hem pokal efter pokal, Ida har kämpat på de tävlingar hon kunnat varit med på, förkylningarna avlöste varandra för henne och Tilde. Viktor och Jenny har tränat på som bara den och tyvärr verkan skolan ha varit lite väl sugen på att ge Viktor läxa. Han har verkligen kämpat på de träningar han kunnat vara med på! Ester har efter sin ryggåkomma kommit igång mycket bra och den sista tävlingen i Tärnaby åkte hon fantastisk SL men det slutade med en ur åkning...Bra tycker jag för nu törs hon gasa på! Isak är mer och mer på hugget - han kommer att köra fort nästa år - bara han kan slippa skotern;)

Några nya ansikten dök upp i slutet av säsongen - Matilda, Arvid och Timo! Roligt att barnen hittar till vår lilla sport:) Vi hoppas nu att alla barn som gick skidskolan i vinter kommer in i vår verksamhet till hösten! Vad som då behövs är fler ledare.... Det var något vi pratade om på avslutningen och nu gäller det att vi jobbar för det tillsammans allihopa!

Just idag så har jag haft förmånen att få vara med Ester på träning i Anjabacken tidigt på morgonen. 07.00 startade träningen och GS stod på programmet, stenhårt i backen och solsken samt vindstilla:) Äntligen bra väder, denna vinter har varit hård för alla slalomåkare och föräldrar...Nu kan vi äntligen njuta av att vara ute på skidor! Nu är det bara att hoppas på fler kalla nätter, så att vi hinner träna utan att behöva salta! Tanken är att Ester skall vara med på ett läger till i Hemavan mellan den 5-8 maj, hoppas det blir bra väder även då så att jag kan sitta på min nyinköpta campingstol! Jag vilar mig fotfarande iform och hoppas den konserverar sig tills nästa KM!

Glöm inte att ha koll på Blocket efter nästa års utrustning - nu går det att göra fynd!

Ha en skön påsk och var rädd om fingrarna till Valborg!

Lisa

Inga kommentarer: