tisdag 2 september 2008

Snart är det dags!

Nu är det inte många dagar kvar tills vi kör igång säsongen 08/09! Det kommer att bli roligt att träffa alla igen och för att inte tala om de nya barnen som börjar i vår verksamhet. När väl träningen har kommit igång så smäller det bara till och vi kämpar med jul bestyren som ´värst. Hemska tanke, nu skall jag ta en träning i taget och inget annat men det är lätt att sväva iväg ibland.

Vi vet alla som har pysslat med denna aktivitet ett tag att tiden kommer bara att rinna iväg och vi kommer att längta ihjäl oss efter snö. Jag hoppas verkligen att den kommande säsongen blir bättre vad gäller snö än förra året. Det kan inte bli lika dåligt två år i rad.

Vår lilla kick-off träff på Rövarbyn var en mycket trevlig tillställning. Vi tog där tillfället att diskutera hur det är att tävla, och vad som förväntas av en förälder både på tävling och träning. Att tävla i en individuell idrott skiljer sig lite mot att delta i en fotbollsmatch men inte nämnvärt mycket. Vi tränare frågar alltid på den sista träningen innan tävling vilka som är intresserade av att åka iväg på tävling. Det är inte konstigare än att fotbolls tränaren frågar vilka som skall delta på nästa match. Under denna dag kom vi även fram till att en föräldrakväll vore på sin plats. Alltså inga barn, ingen träning, utan bara föräldrar som äter gott och så vidare... Jag och Ullis spånar vidare på denna idé!

Jag har klagat på att Johan inte bloggar och under den gångna helgen så har han fått höra detta igen, och igen. Johan har hjälpt Tony och mig i Stömsund med ved huggning och andra fysiskt krävande uppgifter. Johan - som numera går under namnet Yxan - är en grym vedklyvare. Tyvärr så hade han en förkylning i kroppen men med Tony och Gurra som arbetsledare var det ingen ursäkt för att vila;) Yxan berättade att han kommer inom några veckor att åka till Norge för första snöläger. Väl där gäller det att visa vart skåpet skall stå, de 2 bästa ur hans klass kommer att få åka till Österrike för att träna med klass 4. Vi borde kanske ha en sådan utmaning i vår klubb! Den som bloggar mest och bäst kanske kan få åka till Bjästa och fika, ja eller nått annat kul!

Hur som helst så verkar Johan vara i god form inför kommande utmaningar. Hoppas han kommer hem i höst och är med på någon av våra träningar!

Inför den stundande älgjakten så har även Pixi genomgått en operation, kan det bli bättre? Nu är det bara att ha tålamod med hennes kondition, inte träna henne för hårt direkt. Tyvärr är hundar precis som oss människor, de tål inte för hård träning direkt efter en konvalescens. Jag vill att Pixi skall vara supertränad just nu, det är bara att plocka fram tålamodet, det som jag har hur mycket om helst utav;))

Inom några dagar blir det klart om när Rossignol kommer för visning av deras skidor och pjäxor! Denna visning kommer med största sannolikhet att hållas Bjästa. Hoppas att så många som möjligt kan åka på denna träff!

God natt!
Lisa

Inga kommentarer: