måndag 27 oktober 2008

Snö på topparna!

Jag har just fått beskedet angående inställda läger. Sorsele lägret med C-åkarna blir skjutet på till v. 47 och Tärnalägret för A-åkarna blir av v. 45 redan. Jag har idag noterat att det ligger en del snö högt uppe på fjälltopparna i Tärna området men nere i slalombackarna är det bara pudrat med florsocker. Nu väntar alla på kalla vindar från norr, alla snökanoner är på plats så när det blir runt -4 startar snötillverkningen.

Nu är det bara att ställa om sig i huvudet för nya datum vad gäller snöläger. Barnen kommer på ett eller annat sätt att få komma sig på snö!

Helgens jakt var den sista för denna säsong. Nu är det bara privat jakt som kommer att bedrivas framöver. Icey som har varit spårlöst försvunnen en längre tid har siktats nere i Forsmark, 5 mil öster om Tärnaby. Det är hur jobbigt som helst att leva i ovisshet, kommer vi att återse honom någonsin? Det är ett antal människor som sett honom efter vägen men vi får dessa rapporter en eller två dagar efter observationen. Med andra ord så är vi efter hela tiden.

Årets grupp med norrmän var en upplevelse även denna gång. Min "solberry toddy-vän" var tyvärr ej med i år men det var andra roliga typer med. Någon älg lyckades de däremot ej att fälla, de snackar i telefon hela tiden och de har svårt att förstå att älgar hör bra! Det är nästan så att man "kokt over" som de själva uttrycker det när man blir lite arg.

Jag har idag haft kontakt med både P-I och Johan, båda verkar i god form. Hoppas att Johan kommer på någon av veckans träningar, Lucas och Johannes kan behöva någon sparring partner!

Nu är det dags att börja träna på snödansen på allvar, inte bara hemma i garderoben utan nu bör alla ta klivet ut på köksgolvet!

Hej å hå från Mosekälla!

Lisa

Inga kommentarer: