tisdag 15 december 2009

Lägret som hade allt!

Ja, då var årets läger överstökat! Vilket läger vi haft i helgen - helt fantastiskt roligt. Bra skidföre, bra väder och massor av skidsugna barn! Vi har åkt skidor som bara den - alla ben var trötta när vi lämnade området i söndags. Ja kanske inte allas ben men barnens ben var helt slutkörda.

Vi har under dessa dagar fått se prov på vilja och mod. Småttingarna har kört på som galningar i backen. Emilia med sitt hajspjut, Tyra med fina lugna svängar, Luca som endast åkt fyra gånger innan det bar iväg på läger gick från klarhet till klarhet! Tilde har börjat nosa på kantåkning och Ida är ofta där! Isak sjunger sig fram som vanligt och fort går det. Ester körde på mycket bra - Johan hade inte mycket att tillägga, han var nöjd med hennes åkning. Bjuggen från FV var på topp under hela helgen och hennes skidor går numera mycket på kant! Sedan har vi sett att Jenny kommer starkt i sin åkning - hon har hela lägret kämpat på med att slappna av! Hur gör man det i en sport som slalom? Halkigt underlag och brant terräng samt att det krävs en del muskelkraft då kanten ligger i snön. Jenny är verkligen på hugget!

Åter till Emilias hajspjut - hon har en stav som saknar kringla och denna stav jagar hon mig med som om det vore ett hajspjut! -Tänk om jag sticker den i rumpan på dig! sa hon en dag. - Vad gör du då? Ja vad gör man då - ett hajspjut i rumpan är inget en vanlig människa önskar sig direkt. Hoppas att jultomten kommer med nya stavar;))

Lek och bus har det varit gott om under alla lägrets dagar - till och med Johan var på lekhumör;)) Alla barn var på honom och brottade ner den store tränaren från Docksta - kanske måste han börja träna lite hårdare;) Som vanligt så var det julbord på schemat och tyvärr så fick vi inte plats på Laisaliden i år. Vi fick åka till en annan restaurang och det gör vi inte fler gånger - vi blev mätta, det var allt! Vi får lägga in en bokning på Laisaliden redan nu för att vara säkra på att vi kommer att få äta deras julbord nästa år.

Summa sumarum så var det ett otroligt lyckat läger - nu är vi på väg att få till en massa skidåkare av god klass!

Årets sista träning var inte välbesökt, men de få som var där hade en underhållande träning. Skeppsbrott med ledare och föräldrar! Uppskattat och jobbigt - iallafall för föräldrarna!

Johan, Clas och Perra får kalla till nästa träning - hoppas det sker under jullovet! När första bästa backe i området blir färdig så åker vi dit och visar hur skidorna skall svänga! Håll koll på hemsidan!

Hej hopp!

Lisa

Inga kommentarer: