onsdag 6 januari 2010

Första tävlingen...

Så var årets första tävling avklarad för våra C-åkare Lova och Ester. Det var en mycket kall historia -24 och blåst Det gick inte att hålla barnen varma eller sig själv. Turligt nog så var banan kort och tävlingen gick fort att genomföra. Stackars killar som alltid måste vänta på att tjejerna skall åka först - vilka dagar de får när det är så här kallt. Det blir inte lika roliga tävlingar då man helst vill komma sig in i värmen så snart ens eget barn har åkt. Det som är så kul med tävlingarna är alla roliga människor man träffar - det finns en massa trevlig typer som är i farten! Vidare så vill inte barnen heller vara ute och umgås med sina slalom komisar då kylan kryper in i märgen på dessa små stackare som skall klä av sig till fartdräkt. Nej nu väntar vi på varmare tider - ser fram emot vårtävlingarna!

Hur gick det då för våra åkare? Jo, Lova placerade sig på övre halvan och Ester körde ur i andra åket. Esters första åk var inget kanon åk precis men inför andra så var det bara att ge järnet. Nu immade glasögonen igen, då jag som mor inte hade koll på att hon fällt upp dem under uppvärmingen - klantskalle är vad jag är! Lova däremot trippade förbi 13 åkare i andra åket - mycket bra gjort!Dagen till ära så var ingen av dessa två brudar på hugget för tävling - förkylda och allmänt risig efter en kall dag i backen. Nu hoppas jag som tränare och mor att Esters nervositet har gjort sitt för denna säsong.

Tråkigt att det inte blev någon åkning i de andra backarna pga kylan. Vemdalen ligger kvar där det är, så jag får väl pallra mig dit när det är -10 och solsken!

Johan har idag provat backen i Skule och det verkar vara perfekta förhållanden från Tallarna och neråt - vi kanske kan träna imorgon! Hoppas på det men kylan har även nått oss på riktigt. Nu gäller det att hålla koll på hemsidan inför varje träning så att alla vet vilka skidor som skall med på träningen. Mera information får ni imorgon - Tony skall träffa personalen i backen och höra sig för om vi har tillgång till samma träningskvällar som tidigare.

Nu kör vi så det ryker - håll i hatten!

Lisa

Inga kommentarer: