onsdag 25 mars 2009

Trötta ben..

Nu händer det mycket för många av våra åkare. Det blir trötta ben efter ett åk vilket betyder att tekniken börjar infinna sig! Härligt att se och höra att de blir trötta i benen, då använder de kanterna som alla föräldrar sliter hårt med för att få dem vass. Att ha vassa skidor är a och o i denna sport och vi har alla sett hur det blir för åkare som kan åka på vassa skidor får ett bar slöa skidor. De blir som nybörjare!

Tidtagningen var helt i sin ordning igen och Ullis är numera startansvarig, Clas gör ett super jobb som sköter vår tidtagning under träningarna. Det blir så mycket roligare för alla när vi får facit på hur ett åk egentligen går, vi kan tycka och tänka en hel del men utan tid är vi novis.

Nu när det är stenhårt i backen så blir det tuffare att ta sig ner utan missar men vi har ikväll fått se på riktigt fina åk när det väl har fungerat med ytterskidan. Den gamla hederliga ytterskidan blir aldrig omodern - underbart att något får vara på topp hela tiden!

Kraftuttryck och gråt har varit några av ingredienserna under kvällen och sådana känslor kommer fram ibland. Det är tillåtet om det inte går i överstyr - vilket det inte gjorde ikväll - utan att man vänder det till något positivt Det var vad som skedde ikväll, bra gjort av dessa barn!

Vi har ett underbart litet gäng som tränar! Vi tränare som håller på att bli ganska trött efter ett antal veckor i backen blir pigg av att umgås med dessa små hjältar!

Nu laddas det inför stundande DM i Sollefteå och vi kommer under lördagen att ha ett starkt startfällt i från Skule. Nu kliver Viktor, Jennie och Emilia in på tävlingsarenan - äntligen! Hoppas på att även jag kommer att orka med denna mastodont-helg men jag har Perra som stöd, han får plocka ihop resterna efter mig när det brakar ihop. Han är som värsta Superman - killen som klarar allt, till och med att hänga rakt ut ifrån ribbstolen!

God natt!
Lisa

Inga kommentarer: