onsdag 19 december 2007

Snart vänder det

Hello!

Sitter här vi skrivbordet och inser att jag har upplevt att det har varit kväll snart i 3 timmar. Det är kolsvart ute alldeles för tidigt på dagarna. På lördag händer det, då vänder det emot längre dagar. Jag längtar tills att det är ljust då vi kommer till backen för träning, då kommer det en massa pigga barn. Vi har en underbar tid framför oss, julhelg & nyårshelg, träningsstart hemma i Skule, tävlingar och inte minst längre dagar. Mars och april är 2 fantastiska månader, solen börjar värma ordentligt och det droppar från taken. Just nu droppar det också från mitt tak, men det är av andra trista orsaker, "blia".

Jag funderar just på den enorma stress som infinner sej hos alla alpina tränare och åkar innan jul. Ja det beror inte på att vi måste handla julklappar och laga en massa mat. Nej det är jakten på snö, att barnen skall få träna så mycket på snö som det bara går. Det vi alla glömmer är att säsongen är längre än till mars månad i fjällen. Vi åker gärna på träningsläger i november och december då dagarna är kolsvarta och ofta så finns det lite snö. När vi kommer fram till april - då det är som bäst i fjällvärlden - så åker de flesta skidutrustningar undan, men det är då vi borde lägga allt krut på att träna. Alla backar är öppna, dagarna är långa och ljusa, temperaturen är ofta behaglig och sist men inte minst, tränarna kan få lite solbränna i nyllet! Det vore så kul om vi kunde få ihop så mycket pengar så att vi kan åka på ett träningsläger fram i april/maj, och att alla har möjlighet att åka med. Jag tror att det vore minst lika nyttigt, eller rentutav bättre än att jaga snö innan jul. Vid den tidpunkten på året så har vi blivit säkra på skidorna och vi har lagt tävlingsäsongen bakom oss. Då kan vi i lugn och ro träna på det vi har tränat på tidigare under vintern. Nöta på positionen utan att känna stress från att det är tävling om 3 dagar. Vi kanske borde börja spela på lotto så vi vinner ihop en ansenlig summa pengar. Vi kommer hädanefter att flygans med helikopter till träningarna! Drömma går alltid men att skrida till handling är lite annat.

Jag ser fram emot träningen i morgon. Det är roligt att vi har ett så fint samarbete med Bjästa alpina, dom är ett härligt gäng där borta. De kommer att träna med oss vissa tisdagar under säsongen. Det innebär att vi har större möjligheter att träna ända upp ifrån toppen på tisdagarna, eftersom vi blir fler vuxna som kan hjälpa till. Tidtagningen skall vara med på de flesta träningar i år, det är egentligen det enda mätredskapet vi har som tränare på hur bra en åkare åker. Visuellt kan vi tro att det går långsamt men i själva verket så kan det var tvärtom. En åkare som ser lite slafsig ut i sin åkning, kan vara den som åker fortast, och det kan vi bara få reda på om vi tar tid.

Stressa inte för mycket nu inför julhelgen.

Vi hörs!
Lisa

Inga kommentarer: