måndag 4 februari 2008

Vinter i Junsele..

Vilken härlig helg vi har haft i Junsele. Snö fanns det gått om där uppe och det var barnen glada för. På lördagen lekte barnen ute i snön i timmar. Jag vet inte hur många gånger jag stoppade in Lova och Esters kläder i torkskåpet. Juliga, Lova och Ester hade bestämt en tid då de skulle mula Lucas och denna tid hölls till punkt och pricka. Precis klockslaget 17.15 var det dags för anfallet från tjejernas sida och vad jag kan förstå så vistades brudarna mera tid i snön än Lucas. Lucas var i alla fall full av snö när han kom in igen efter mulnings dramat.

Vi hade precis som Perra skrivit jättetrevligt uppe i Junsele. Alla barn i området var ute på kvällen och lekte tillsammans. Kul och nyttigt att lära känna de andra klubbarnas barn, dessa kvällar tror jag att barnen kommer ihåg resten av sitt liv. Baby rock de movie blev det inte mycket utav då Ester och Lova hellre ville vara ute i snön, men vi fick ett litet smakprov. Jag kan bara konstatera att lite mera övning på deras framträdande behövs.

Vår middag i stuga nummer 3 var superb, vilken kock Caroline är! Vi har kommit överens om att hon får leverera all mat till våra läger hädanefter. Godis och chips fanns det gott om senare på kvällen men det blev inget nattsuddande för någon. Alla var trötta efter en hård dag i snöstorm. Klockan 20.30 snarkades det i småbrudarnas rum trotts att de inte alls var trötta överhuvudtaget klockan 20.10.

Gårdagen var en fantastisk vinterdag. Minus 10 grader och solsken, kan det bli bättre. Tommy Weterlund hade satt en härlig storslalombana och där brändes det på som bara den. Tyvärr så slutade Esters dag på Sollefteå sjukhus men hon var med i tävlingen in till sista stund. Precis innan hon blev inburen i värmen så uttryckte hon sin önskan om att Lova skulle komma på pallen. När hon hörde att speakern nämnde Lovas namn så sade hon gråtande: Kom igen Lova, ta en pallplats nu!
Väl inne på akuten så gick allt bra. Vilken fantastisk personal de har där, de visste minsann att en fartdräkt klipper man inte sönder. Läkaren var ursprungligen från Österrike och det kunde vi alla höra. (läses med tysk brytning a´la Silvia). Med tyschk accent berättade han om sina fynd: Ja, det ser ut som om Ester, ja har utsatts för vridvåld, ja. Korsband och ledband är hela, ja men jag kan konstatera att menisken är öm, ja. Jag tror med annorlighet att hannes minsik är påverkad, ja och vi får se hur det ser ut om 2 veckor, ja. Så är läget, Ester är snart ute i backen igen. Barn har en otrolig förmåga att kvickna till efter en skada.
Jag kan också konstatera att slalomsläktet är ett otroligt ödmjukt folk. Igår kväll ringde det folk ifrån olika klubbar och kollade hur det gått för Ester. Alla var mån om att deras krya på dig-hälsningarna skulle komma fram till henne. Vidare så ville de att hon skulle veta att de tänkte på henne och önskade henne en snar comeback. SMS har trillat in under dagen och vi här hemma är oerhört tacksamma för dessa samtal och SMS. Ett enormt stort TACK!

Hörde att det klunckades i backen om att en av tjejerna i A eller B-gruppen misstänks för felaktig banläsning. Naturligtvis tillhör denna tjej toppen av sin grupp annars så hade väl ingen klagat. Denna tjej läser banan precis som alla andra bör påpekas. En grupp av människor har bestämt sig för att deras uppgift på tävlingarna är att kontrollera denna tjej och att sedan på alla sätt visa henne vad de tycker.Åhh vad jag blir förbannad. Vet inte vuxna människor bättre än att hålla på så här. Förstår dom vad de utsätter en ung tjej för, nej förmodligen inte. Hade denna tjej varit en av de åkare som hamnat utanför de 6 främsta så hade ingen ens tittat på henne. Vem har rätten att dömma en människa innan man faktiskt har fakta? Nä dessa avudsjuka typer borde tänka ett steg längre innan de öppnar munnen. Tror de att deras barn kommer på pallen bara för att de med fula medel försöker att bryta ner ett annat barn?

Summa sumarum så har vi i Skule haft en otroligt härlig helg tillsammans. Peter tog ansvaret för vårt bidrag till portdommarsysslan. Perra och Tony var med i plogpatrullen och där passade dom bra. Barnen har peppat varandra och vår nästa storåkare från Skule är förmodligen Gustav Forsgren. Vilken härlig liten kille, han bara hänger med och verkar tycka att livet på en slalomtävling är toppen.

Svaret på gåtan är: Dagg!

Perras blogg var typ en värsting, vad kommer nästa gång!

Lisa

Inga kommentarer: