söndag 17 februari 2008

Vinter i Solberg.

Vilken kontraster vi möttes utav igår när vi anlände till Solberg. Där är det en meter snö och inte en enda snökanon i siktet. Bara natursnö att åka på och det är cirka en timma och en kvart bort från Docksta. Anläggningen är under utveckling men backarna var suveränt mysiga och annorlunda. Ester och Amanda åkte de flesta åken ute i skogen vilket var helt underbart. Inte en sten så långt ögat kunde nå, nej det var endast granbarr och kvistar från den senaste stormdagen. Det var ett helt annat klientel som vistades i Solberg, inga tävlingsåkare där inte. Nej det var som om jag vridit klockan tillbaka ett antal år. Det fanns ingen prylhysteri att tala om utan mera åkglädje är rätt märke på skidorna, kläderna eller hjälmarna. En otroligt rolig dag med härlig skidåkning och gott fika!

Ester har just kommit hem från Bjästas lilla serietävling. Hon var med i D-gruppen men hennes resultat sparades ej då hon inte varit med på tidgare tävlingar i Bjästas klubb. Hennes åkning måste ha stämt någorlunda bra ikväll då hon efter första åket ledde med 20 sekunder. Bjästas D-åkare har nog inte varit med och tränat lika mycket som Ester så därav den stora differansen.

Imorgon kväll smäller det, då kör vi premiärträning med käpp hemma i vår backe. Vi kommer att träna slalom med kortkäpp och på tisdag så gäller det att ta med de lite längre skidorna, om man nu äger två par vill säga. Perra och jag kommer att ansvara för träningen imorgon och vi tycker att alla som är sugen på skidåkning skall ta sig till backen. Vi hoppas att Hopp och lek-gruppen kommer fler dagar än en dag per vecka. Jag och Perra hinner nog med att se alla barn, vi är tyvärr inte så många.

Nu är det god natt!

Lisa

Inga kommentarer: