söndag 20 april 2008

En dag på jobbet...

Klockan 05.00 tittar jag ut genom fönstret och ser ett orange-rosa skimmer på himmelen, då vet jag att gårdagens rapporter om vädret var OK. -12 och inte ett moln på himmelen, denna dag blir kanon. 09.30 väntar Tony och jag fortfarande på vår grupp som inte inser att det är läge för avresa mot backen, nej de konfererar vidare som om de inte har sett vad som försigår utanför fönstret. När de väl lämnar konferanslokalen går det snabbt, alla är överens om att dagen skall tillbringas utomhus. Inom några få minuter så är alla klädda för skidåkning och vi kastar oss iväg mot Hemavan. Där möts vi av frusen gegga på parkeringen men ingen noterar detta, allt focus är på att så snabbt som möjligt stå i liften. Inga köer, bara att åka upp den första liften för att sedan ta sig vidare upp mot högzon, Kungsliften. Det är redan fullt med folk som sitter i sina solgropar och klockan är bara 10.30, bra att de sitter där då blir det inga köer i Kungsliften heller. Upp till toppen och där utbryter en enorm fotosesion, alla vill skynda sig att föreviga denna underbara utsikt. Tänk om stormen drar in och tillfället är borta, nej ta tillfället i akt.
Gruppen bestämmer sig för att köra första åket i Anja´s träningspass och det var ett bra val. Backen är perfekt, hård torr snö och nypistat. Alla känner sig som världsmästare, skidorna svänger av sig själva. Skrattande stannar vi en bra bit längre ned och vi är överens om att denna dag är till för oss. Sol, ingen vind, mycket snö och flera timmar tills klockan är 16.00. Ganska snart så har chefen för gänget tagit beslutet om att skrinlägga eftermiddagens konfererande - här skall åkas skidor tills liftarna stänger. Ett stort jubel utbryter i gruppen, chefen har börjat bli mänsklig!

Klockan 16.00 står vi vid bilarna, trötta och solbrända. Sura miner existerar inte en sådan dag, de flesta ser nästan nyfrälsta ut. Ni vet sådär fånigt leende med blicken långt borta.
Som avslutning på denna härliga dag intar vi en gemensam middag på Laisaliden´s konferans anläggning. Gott är bara förnamnet, här vet dom hur mat skall lagas!

21.00 dör jag solbränd och leende i sängen!


Lisa

Inga kommentarer: