tisdag 8 januari 2008

Sovarväder..

Tänk positivt Lisa, så försöker jag att tänka lite nu och då. Det enda som är bra med detta regnväder är att det är skönt att sova med smattrande regnljud mot fönsterrutan. Är det solsken ute när jag lägger mej för att vila på dagen, då får jag ändå sämre samvete över att jag måste sova på dagen. Det har sina förklaringar varför jag måste sova nästan varje dag, men likt förbannat så har jag mycket svårt att acceptera hur min vardag ser ut. Det är nu snart 10 år sedan en skoter landade bak på min rygg. Efter denna smäll har livet tagit en helt annan riktning än vad jag hade tänkt, tidigare i mitt liv. Jag har repat mej helt otroligt bra med tanke på att all expertis lovade mej ett liv i rullstol, där hade de fel. Jag fick en hel del skrämsel information när jag låg på IVA i Umeå, det var inte helt upplyftande info alla gånger. Ett exempel är att om jag skulle träna för hårt för att komma mej tillbaka i vardagslivet så kunde jag gå döden till mötes. Huu, vad var detta? Jag som alltid tränat bort skador, här skulle jag nu dö om jag gjorde samma sak igen. Snacka om kaos i hjärnan, men tankarna har skingrats med åren. Ja, de är inte helt kristallklara varje dag men jag har i alla fall insett att jag inte är dum i huvudet, vilket jag var helt övertygad om de 2 första åren efter skadan. Jag glömde allt och sa alltid fel ord vi helt vanliga samtal, detta var skrämmande för mej då jag tidigare hade ett minne som var rätt okej.

Jag inser att alla vi vanliga människor har en del att kämpa med och då kan det vara bra att hitta positiva saker i det mesta. Jag inser att det är ett I-lands problem att vänta sig grå på snö, men hur jag än vänder och vrider på saken så är det snart tävlings dags.

Under morgondagen skall jag kolla upp om inte vi kan spela innebandy på Bygget på torsdag. Nu måste grupperna samlas då vi inte har sett varandra sedan långt innan jul. Jag vill också påminna om egen träning, det är ej förbjudet. Armhävningar, sit-ups, ryggresningar, plankan, benböj och alla dessa klassiska övningar funkar hur bra som helst. Jag tycker nog att dessa övningar kan utföras 3-4 gånger per vecka för A och B-åkarna. Hopp och lek-gruppen får brottas med mammorna i 20 minuter 3 gånger per vecka, kul eller hur! D-åkarna kan träna lite som de äldre och brottas med papporna i 30 minuter 3 gånger i veckan. Nu kommer alla småttingars mammor och pappor vara hur trimmade som helst inom snar framtid.


Nytt för i år!

Dagens gåta: Vem äter upp allting, men dör om man ger honom vatten?

Ha det!

Lisa

Inga kommentarer: